Ca sa va intoarceti pe site clic AICI

Ca sa intrati in cabinet clic AICI

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gelozia feminina
25-01-2010, 02:21 PM
gelozia feminina
Gelozia poate fi considerata cea mai grava boala a unui cuplu, in special atunci cand inregistreaza un stadiu acut.
Fie ca esti tu cea care suferi din gelozie, fie ca partenerul tau este gelos, trebuie sa fii constient ca o forma exagerata a acestui sentiment nu va duce decat la distrugerea relatiei
Cum pot scapa de gelozie?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
25-01-2010, 10:04 PM
RE: gelozia feminina
Gelozia este specifica ambelor sexe, nu numai femeilor. Diferentele vin doar din modul de manifestare. Este firesc ca inima ta sa se "stranga" cand il/o vezi/imaginezi ca-i fug privirile in alta parte. Insa ceea ce devine extrem, iese din sfera firescului si ridica semne de intrebare asupra propriei persoane.
Neincrederea in cel de langa noi poate arata adesea neincredere in propria persoana, teama ca altcineva ii poate oferi mai mult decat tine si ca te va parasi. In cele mai multe cazuri chiar aceasta atitudine de neincredere face acea persoana sa plece, pentru ca fiecare dintre cei doi parteneri are nevoie de validare, iar neincrederea nejustificata numai asta nu arata.
In alte cazuri chiar persoana geloasa este cea care pleaca si cauta in alta parte. De teama sa nu fie parasita, paraseste ea prima.
Exista si varianta "constienta" a geloziei si cu atat mai neplacuta: "nu am incredere in tine deoarece ma stiu pe mine ce fac si poate ca-ti trece prin cap sa faci si tu".
Solutia este o autoanaliza sincera in urma careia sa realizati de unde vine gelozia si o discutie deschisa cu partenerul/a ar putea fi binevenita.
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
07-02-2010, 11:28 PM
dupa multe cite am incercat eu.cred ca faptul de afi cit mai sincer si s anui dai motive de gelozie asta ar putea face ca partenerul sa nu fie atit de gelos,si mereu trebuie sa fii laturi si convorbiri la oprce tema trebuie sa fie calme si cit mai deschise si bine venite intr-o relatie!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
08-02-2010, 12:43 PM
Ai intuit foarte bine, comunicarea este esentiala intr-o relatie. Si, atata timp cat nu tindem sa ne anulam propria personalitate si propriile nevoi, este bine sa ne comportam cat mai aproape de limbajul de iubire al partenerului/ei pentru a-i mentine increderea in noi.
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Postează răspuns 

Săritura forum: