| Ca sa va intoarceti pe site clic AICI |
| Ca sa intrati in cabinet clic AICI |
|
decizie grea - alegere intre 2 barbati
|
|
13-04-2010, 02:55 PM
|
|||
|
|||
|
decizie grea - alegere intre 2 barbati
Buna ziua,
Am nevoie de sfatul dvs. M-am casatorit acum 2 ani (dar locuim impreuna la parintii mei de 3 ani si jumatate) cu un barbat pe care-l consider cel mai bun din lume. Ma iubeste la nebunie si imi face toate voile. Aveam o viata linistita. Insa la serviciu am intalnit un alt barbat de care m-am indragostit. N-am simtit pana acum in corpul meu lucrurile pe care mi le trezea celalalt. Eu n-am pus niciodata accent pe sex, parerea mea era ca "trebuie facut" si doar atat. Cu celalalt totul curge de la sine si ma simt f.bine facand orice - de la sex pana la plimbare, conversatie, gatit impreuna ... ni se pare ca semanam f.mult (pana si la chip). Cu sotul imi permit sa ma port urat, sa mai tip la el (pentru ca recunosc ca sunt putin "dominanta", imi place ca totul sa fie asa cum vreau eu), dar cu celalalt trebuie sa ma gandesc inainte de a spune ceva (pentru ca suntem amandoi dificili). Amandoi sunt oameni buni - amandoi ma iubesc si doresc sa fiu fericita. De 4 luni traiesc o poveste de dragoste cu celalalt, ne-am vazut aproape zilnic si sufeream enorm daca nu ne vedeam o zi... In acest timp m-am indepartat de sot si el si-a dat seama ce se intampla. I-am spus sotului adevarul (pentru ca in tot acest timp am ajuns sa nu mai dorm noaptea, sa am cosmaruri) si de atunci suntem toti 3 intr-o stare ingrozitoare. Sotul spera sa raman cu el (a spus ca va trece peste asta) - celalalt spera sa raman cu el (vrea sa ne casatorim). Mama nu vrea sa auda de divort. Din pacate, lumea inca are o mentalitate "inapoiata"... N-am reusit sa cumpar impreuna cu sotul o casuta a noastra (de fiecare data s-a ivit ceva si mi-e cam frica de credite), iar celalalt este ingropat in datorii pentru o garsionera... Nu stiu ce sa fac. Ce sa aleg. Va rog, ajutati-ma sa iau o decizie! |
|||
|
14-04-2010, 09:01 AM
|
|||
|
|||
|
RE: decizie grea - alegere intre 2 barbati
Imi imaginez ca la celalalt ai gasit lucruri pe care sotul tau nu ti le oferea. Ai putea sa te intrebi daca nu ti le oferea sau daca si ceva din tine l-a oprit sa ti le ofere sau te-a oprit sa le primesti in felul in care primesti de la celalalt. Pentru ca, de cele mai multe ori, noi suntem cei care dam o anumita valoare unui lucru. Sexul, gatitul, plimbatul, etc. sunt doar sex, gatit, plimbat,..., tu esti cea care le traiesti diferit pentru ca tu esti cea care dai valori celor din jurul tau (exp.: pentru o alta femeie este destul de probabil ca acesti doi barbati din viata ta sa fie destul de banali si lipsiti de importanta), totul tine de modul in care alegem sa "vedem" pe cei din jurul nostru.
Ar fi bine sa mai ai in vedere si faptul ca ei doi sunt acum intr-o competitie mai mult sau mai putin constienta si este firesc ca amandoi sa se straduiasca sa-ti arate cat mai mult din partile lor bune. Analizeaza putin si vezi ale carui parti mai putin bune esti dispusa sa le accepti (sunt sigura ca instinctul tau feminin stie deja care sunt acestea!), pentru ca o relatie adevarata inseamna sa-l iubesti, accepti, apreciezi pe celalalt asa cum este, cu tot "pachetul". Privind in viitor, intreaba-te cu care dintre ei te vezi intemeind o relatie, o familie? Care dintre ei simti ca este suficient de pregatit sa-si asume cu adevarat o relatie cu tine dupa ce trece "competitia"? Indiferent de raspunsul mintii tale, care poate face cu siguranta o lista intreaga pro si contra unuia sau a celuilalt, asculta-ti sufletul, el iti va raspunde cinstit. Numai el stie care este alegerea cea mai buna pentru tine! Si nu uita sa ai in vedere tot "pachetul" cu care vin in lume acesti barbati. Si nu uita ca de cele mai multe ori este greu sa ne cunoastem cu adevarat pe noi insine, dar pe altii! Si, mai ales nu uita ca oamenii nu ne apartin, asa cum nici noi nu putem apartine altora. Siguranta nu ti-o poate oferi nimeni. Oricand starea actuala poate deveni cu totul altfel decat ti-ai imaginat. Fiecare este stapan doar pe viata lui, ca atare nu poti "pune baza" pe nici unul dintre ei, doar pe tine insati. Gandeste-te care sunt nevoile tale in acest moment, ce anume iti doresti de la un barbat, de la o relatie, de la viata. Fa-ti o lista! Poate fi de ajutor! Si intreaba-ti sufletul! |
|||
|
14-04-2010, 10:05 AM
|
|||
|
|||
|
Multumesc mult pentru raspuns. Am vorbit despre sex cu sotul si mi-a spus ca a avut tot timpul inhibitii din cauza mea. El nu avusese nicio experienta inainte de mine, eu avusesem, dar nu l-am incurajat nicicum, din contra... Nu m-a interesat partea asta pana acum si nu l-am ajutat deloc, ghidandu-l cumva, el nu m-a atras niciodata cum ma atrage celalalt. Celalalt a avut cateva experiente inainte de mine.
Nu stiu daca e bine sa raman cu cineva doar din mila, pentru ca este un om deosebit, foarte bun... Simt ca de celalalt sunt indragostita si as putea face copii cu el... Acum 2 sapt m-am hotarat sa incerc sa-mi salvez casnicia, insa n-am facut nimic in sensul asta... Decat m-am despartit de celalalt acum 2 sapt - ulterior m-am hotarat sa facem pauza o luna, timp in care sa ne testam sentimentele... Daca ar fi serioase, n-ar trebui sa dispara repede... Am suferit f.mult in acest timp dupa celalalt... Am incercat sa fac sex cu sotul - a fost un fiasco pentru ca nu pot sa-l sarut... Simt ca sotul ar fi nenorocit pe viata fara mine... Ma simt vinovata pentru ca eu am venit ca o furtuna, l-am luat, i-am aratat ce inseamna dragostea si fericirea, ca apoi sa-l las asa... Sincera sa fiu, nu-mi amintesc cum am ajuns in situatia asta... |
|||
|
14-04-2010, 01:05 PM
|
|||
|
|||
|
Nu are rost sa te simti vinovata pentru ca ai anumite nevoi. Este doar important pentru tine sa stabilesti cat mai bine care sunt aceste nevoi pentru a putea lua o decizie adecvata pentru viata ta.
|
|||
|
14-04-2010, 05:16 PM
|
|||
|
|||
Laura Cojocaru Scris:Nu are rost sa te simti vinovata pentru ca ai anumite nevoi. Este doar important pentru tine sa stabilesti cat mai bine care sunt aceste nevoi pentru a putea lua o decizie adecvata pentru viata ta. Multumesc mult pentru ajutor. |
|||
|
14-04-2010, 07:48 PM
|
|||
|
|||
|
Cu drag!
|
|||
|
02-03-2011, 12:35 PM
|
|||
|
|||
|
Buna ziua,
Situatia mea s-a schimbat putin de anul trecut. Am hotarat ca este mai bine sa divortez si sa las timpul sa treaca, sa vindece ranile. Am divortat de o jumatate de an si m-am gandit sa incerc o relatie oficiala cu celalalt barbat X - acum insa am o alta problema. Cred ca il consider vinovat pe X ca mi-a distrus viata (desi sunt constienta ca si eu sunt de vina pt ce s-a intamplat, nu doar el) si am ajuns sa-l urasc. Parca dragostea mea a disparut. Orice ar face el nu conteaza pentru mine, ma enerveaza tot la el (ce vorbeste, cum mananca, cum respira, cum miroase etc.). In mintea mea nu suporta comparatie cu fostul sot. Simt ca niciodata nu voi mai avea fericirea, linistea si pacea pe care le aveam inainte de a face greseala aceea acum mai mult de un an... M-as intoarce la fostul sot (el ma asteapta), dar am impresia ca pentru mine am distrus ceva ce nu mai poate fi reparat. X m-a surprins neplacut cu un inel de logodna pe care i l-am dat inapoi.Mi-am pierdut increderea ca lucrurile vor fi frumoase pe viitor. Poate mai trebuie sa treaca timpul... Acum sentimentele pt X sunt combinate. Este normal sa-l urasc pe X? |
|||
|
07-03-2011, 12:20 PM
|
|||
|
|||
|
Este normal sa-l urasti atata timp cat inca nu te-ai iertat si nu te-ai impacat tu cu tine. Aici e nevoie de timp. Dupa ce reusesti acest lucru, poti ierta, intelege si accepta si pe altcineva, indiferent cine.
In ceea ce-l priveste pe sotul tau, nimic nu poate fi complet distrus ci doar schimbat. Si poate ca asta este o oportunitate ca s-o luati de la inceput in alti termeni. Poate ca a fost o lectie pentru amandoi si acum va puteti redefini intr-un mod mult mai sanatos si placut ca si persoane si ca si cuplu. Pentru a lua o decizie in acest sens ar fi bine sa-ti acorzi o perioada de timp si autoanaliza, o perioada in care sa fii doar tu cu tine, sa intelegi care sunt cu adevarat nevoile tale si ce anume din viata ta te ajuta in mod real sa le implinesti. Aminteste-ti ca ai dreptul sa fii fericita!!! Si alege in acest sens! |
|||
|
07-03-2011, 01:34 PM
|
|||
|
|||
|
Va multumesc mult.
|
|||